Înghețată de smen

De când a venit vara ieșim zilnic cu fetele la înghețată. Facem o plimbare scurtă in oraș, fetele primesc înghețată, noi facem mișcare. Vorba aceea, mersul pe jos face piciorul frumos, mai ales după o vârstă. Știți ce zic.

Eva are preferințe clare, de ciocolata sau ciocolata neagră sau marshmalow sau mango sau menta. Mara la fel, doar ca ea cere de fiecare dată de smen. Da, de smen! Nu știți ce-i smenul? Nici eu! Pot spune doar ca am observat că smenul poate fi galben sau roz sau verde. Depinde de zi, de dispoziție, de asezarea planetelor sau de poziția soarelui pe cer.

Ieri in drum spre înghețată mi-a spus de câteva sute de ori ca ea vrea cu smen ca sa-mi fie clar și sa nu o mai întreb acolo in timp ce lumea așteaptă curioasă să vadă cum arată smenul. Eva a ales una albastră de data asta, Mara a cerut evident smenul la care poftea de când am plecat de acasă. O întreb dacă vrea de mango sau de pepene. Îmi spune ca nu, ea vrea de smen. Galbena sau roz? Sau verde? Smen, smen, repeta ea pierzându-și răbdarea cu mine. Pe bună dreptate, acum. Doar îmi zisese tot drumul ca ea vrea smen. Pentru ce o mai plictiseam acum cu detalii?!?

Am ales mango in cele din urma și i-am zis ca este smen. Vânzătoarea, care asistase la toată discuția, i-a confirmat că înghețata este din cel mai bun smen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.