Minunile chiar există. Trebuie să fim atenți la semne

După ce am decis că da, poate veni și copilul nr.2 și ne-am pus pe fapte mari, nerăbdătoare din fire, vroiam să ramân cât mai repede însărcinată. Din prima lună dacă se putea. Dar cum statisticile spun că după 35 de ani e mult mai greu, mai ales când vorbim despre doi fumători, nu mă așteptam să văd două liniuțe după prima lună dar speram.
Pentru că se apropia ziua de naștere a Omului mă tot gândeam ce frumos ar fi dacă i-aș dărui un test de sarcină pozitiv. Cu o zi inainte am cumpărat un test de sarcină cu gândul să il fac dimineața. N-am spus nimic nimănui. Seara inainte de culcare m-am rugat să primesc un semn, sunt sau nu sunt insarcinata. Cateva ore pana dimineața mi se păreau a fi o eternitate. Omul avea garda și eu am așteptat trează până la 12 noaptea ca să il felicit. La 12 imi spune că i s-a întâmplat ceva ciudat. Pe halatul de spital a găsit lipit un bilețel cu un nume de fetiță, Sophie, născută fix de ziua lui. Și deși Omul nu prea crede în semne, a zis și el că poate fi ceva. Atunci am știut. Asta e semnul pe care îl așteptam! Sigur sunt insarcinata! Cu greu m-am abținut să ii spun că am cumpărat un test de sarcină.
A doua zi la 6 dimineața am făcut testul. Îmi tremurau toate. Mai mult de frică decât de emoție. Vroiam să fie pozitiv dar mi-era frică că va fi. Tipic femeilor.
Am așteptat putin, cateva secunde cred și nu s-a înroșit decât o liniuța. Am zis, asta e. Nu sunt! Poate luna viitoare. S-a dus cadoul meu pentru ziua Omului. Am aruncat testul in gunoi si mi-am trezit Copila ca să mergem la ale noastre, ea la gradinita, eu la curs.
Inainte sa ieșim din casă m-am gândit că poate totuși m-am grăbit si am aruncat prea repede testul. Poate trebuia să aștept 5 minute cum zicea acolo. Dar totuși daca esti insarcinata, apar imediat 2 liniuțe. Și totuși ceva mă trimitea să caut in gunoi să ma mai uit o dată.
Asta am și facut spre disperarea fiica-mi care nu știa ce scormonește mama în gunoiul cu plastic. Când l-am găsit și am vazut 2 liniuțe m-a luat greața instantaneu. De frică. Na, esti insarcinata! Acum ce faci?
Nu știu cum am condus pentru că imi tremurau toate, nu stiu cum am tacut toată ziua pentru că sunt genul care dacă are o veste mare as spune-o tuturor, și oamenilor din stația de autobuz.
După curs am cumpărat un alt test pe care l-am refăcut. L-am împachetat frumos și seara după ce am ciocnit un pahar i l-am dat. A crezut ca e un ceas, după forma ambalajului. Când l-a deschis nu-i venea a crede că vom fi din nou părinți.
9 luni mai tarziu s-a nascut Mara Sophie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.