Vorbim vorbe

Ce grozavi suntem cand vorbim vorbe. Cand vorbim ca să nu tăcem. Cand vorbim ca să ne băgam in seamă. Cand ni se pare că stim ce vorbim. Cand habar nu avem ce ne iese pe gura. Si totuși vorbim. Si ni se pare că, deși habar n-avem despre ce este vorba de fapt, spunem lucruri mari. Vorbim despre iertare si iubire fara sa stim ca de fapt vorbim doar vorbe. Vorbim cu calm celui care vorbește cu patos, celui in durere, celui compleșit de tristețe. Vorbim cu calm si cu superioritatea celui care, chipurile, stie mai bine, ca doar cine vorbește despre iubire le stie pe toate.
Vorbim din carti. Vorbim ce am fost învățați să vorbim. Uneori cu bune intenții dar aproape întotdeauna in necunoștință de cauză. Vorbim vorbe. Suntem învățați să ne iubim semenii, indiferent că ne fac rău, indiferent că ne distrug lumea, noi trebuie să ii iubim. Despre iubire este vorba, nu? Vorbim vorbe fără să avem habar.
Ne place să vorbim. La fel de mult ne place să și bârfim. Ce-ar fi lumea asta fără bârfa cea de toate zilele. Ce-ar fi lumea dacă nu ne-am mai da noi cu părerea despre ce face și ce spune unul sau altul despre care noi nu stim de fapt nimic. Dar vorbim vorbe. Sa ne treacă timpul.
Spunem că totul e deșertăciune dar ne luptăm cu cei dragi pentru o bucată de pământ sau pentru o casă. Căutam să agonisim cât mai mult deși spunem mereu că nu luam nimic cu noi. Vorbim vorbe, faptele ne contrazic.
Vorbim mereu la modul ipotetic despre toate si afirmam ca suntem pregătiți dar vorbim vorbe. Nu suntem pregătiți.
Spunem că vom rămâne impreuna la bine si la rau si ca ne vom iubi până cand moartea ne va despărți dar dăm bir cu fugiții cum începe să fie altfel decât ne imaginam noi. Vorbim vorbe.
Spunem că prietenia este un dar prețios dar ne tradăm prietenii sau ne purtăm cu ei de parcă ar fi un dat pe care il putem trata oricum.
Vorbim vorbe. Promitem și luna de pe cer la nevoie. Dar toate sunt doar vorbe. Spuse asa, să le auzim, să ne simțim importanți sau implicați, sau doar ca să ne dăm și noi cu părerea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.