De ce n-am mai scris?

Cred ca a trecut mai bine de juma’ de an de la ultimul meu articol. Nu am mai scris nimic in ultima vreme si nu pentru ca nu as fi avut nimic de spus, dimpotrivă. Au fost dați in care am scris dar nu am publicat. De ce? M-am gândit ca nu are niciun sens. Suntem atâția “scriitori” care mai de care mai talentați si mai sfătoși. Toate vedetele si-au facut blog unde sunt experte in câte ceva, in măști naturale pentru piele, in rețete vegane, in diete si sucuri de detoxifiere, in creștere copii etc. Toate mamele și-au facut blog si se întrec in sfaturi mai mult sau mai puțin avizate in ceea ce privește creșterea și educarea copiilor, proprii dar și ai altora. Alte mame sunt și scriitoare și psihologi, fără să aibă vreuna din calificări. Dar na, in România poți să fii orice îți dorești.
Nu, nu vă gândiți că vorbește frustrarea din mine. Sunt un psiholog care nu mai practică de mai bine de 4 ani, așa că nu-mi simt pâinea amenințată.
Așa că m-am gândit că ce rost ar mai avea să scriu. Până la urmă tot cam aceleași subiecte ating și eu, ca și celelalte mame, însă fără a avea pretenția că sunt vreo expertă în parenting. De asta chiar nu ducem lipsă. Câte mămici, atâtea experte, toate posesoare de bloguri cu rețete și sfaturi care mai de care.

Un alt motiv pentru care n-am mai scris a fost sarcina care m-a solicitat puțin, pe final, și apoi bebelușul care imi făcea din noapte zi, la început.
Acum lucrurile s-au mai așezat puțin și m-am întors la tastatură. Din plăcere, fără a avea pretenția că i-au lipsit cuiva textele mele.
De cand mă știu imi place să scriu iar in liceu a apărut pentru prima dată dorința de a scrie o carte. Pe atunci era ceva mare, acum toată lumea scrie cărți. Ce este mai trist acum, este că nu contează așa mult ceea ce spui, ci contează mai mult cine ești, cât de cunoscut ești. Cunosc oameni extraordinari, unii dintre ei psihologi, care chiar au ce spune dar nu sunt citiți pentru că nu ii cunoaște mulțimea, și cunosc oameni care nu spun nimic dar mulțimea ii aclamă doar pentru că sunt cunoscuți.
Una peste alta, să zicem că am revenit cu noutăți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*