7 Comments

 1. Andrei

  O tampenie mai mare decat asta cu ” daca te iubeste, te iubeste oricum” NU EXISTA ! o platitudine gretoasa ! NU, nu te iubeste nimeni ORICUM, cel mault se poate preface, dar de iubit , nu te iubeste oricum, mai mult se si compromite , iar compromisul- compromiterea nu-i de lunga durata ! Te iubeste cineva pentru ca esti INTR- UN ANUME FEL, intr-un fel in care-i place, doar in felul acela care-i place… buna, desteapta, frumoasa, calda, mangaietoare, iubitoare etc Si mai terminati cu autosuficienta asta ca n-ai ce face, ca daca vrea pleaca oricum, SERIOS ? pai si cand a venit sau ramas un timp de ce-a facut-o ? ca sa plece ? Nu ! Mai bine ” promovati”, incurajati atentia, mangaierea, dragostea, nu sacii in caruta si palama in dos ! Genul asta de autosuficienta, de mi se cuvine, de posesivitate sau escrocherie sentimantala duc doar la despartire. Am divortat pemntru ca fosta sotie nu mai avea nicio preocupare pentru cum arata, pentru cum arat, pentru cum ne iubim, cum facem amor, cum vorbim, nicio preocupare de pasiuni personale, nicio preocupare de evolutie intelectuala, nicio discutie despre un sbiect de actualitate, stire, ziar, eveniment public, nimic, ingalare, autosuficienta, moartea sigura a pasiunii. Nu poti sa traiesti asa .

  • Loredana

   Îmi pare rău pentru divorțul dvs dar cred ca tocmai asta nu ați înțeles. Soția dvs a fost mereu așa cum a “devenit” spre finalul căsătoriei. Tocmai despre asta este articolul, nu despre autosuficienta. Eu spun că nu este bine să pozezi în ce nu ești de dragul celui de lângă tine pentru ca intr-un final să nu te mai poți preface și să sfârșești prin a arata cum ești de fapt. Dacă soția dvs ar fi fost genul care se îngrijește pentru sine și își dorește evoluția pentru sine, nu ar fi renunțat niciodată să facă asta. Dar le-a făcut pentru dvs, o vreme. Nu credeți?

  • Amo

   Andrei…. din tot ceea ce scrii tu se intelege ca numai ea e de vina…. Ea s-a schimbat, nu mai face aia si ailalta, ea e de vina tu…. esti Fat Frumos pe cal alb iar ea s-a stransformat din Ileana Cosanzeana in Baba Cloanta peste noapte… Eu zic sa iti analizezi relatia ta, aia care a fost si sa incerci sa intelege de ce poate de la un moment dat incolo ea a inceput sa fie mai putin amabila, mai putin mangaietoare, mai putin atenta… Nu cumva s-a produs o schimbare si in comportamentul tau? O ruptura intr-o relatie nu se produce niciodata din vina unuia singur, se produce in primul rand din lipsa comunicarii “eu vreau asta dar nu iti spun, ma astept ca tu sa iti dai seama sinhur si sa imi oferi, daca nu, caut pe altcineva, nu caut sa explic si sa repar”. In era noastra este foarte usor sa cauti altceva este insa din ce in ce mai greu sa pastrezi ceea ce ai….

   • Loredana

    Tu ai dreptate, nicio relație nu se strică din vina unui singur partener. Însă sunt și situații în care unul dintre parteneri nu-si mai dorește relația și nu mai face nimic pentru a o întreține. Aceasta pentru ca oamenii nu evoluează la fel sau în aceeași direcție, mai ales în relațiile lungi.

  • Mihai

   Tocmai ce scrie in articol ca nu este general valabil nici una dintre situatii. Depinde de la individ la individ. De nu ati sesizat nici unul este ”inutilitatea” parerilor voastre. Totul in viata este un mare compromise. Ori, daca nu acceptam compromisul, o sa ne tot dam cu parerea la infinit si o sa cautam motive, cauze, scuze.

 2. Olivia

  Foarte bun articolul dvs! Eu insa cred ca, daca devenim putin altcineva de dragul unei persoane, adica mai atente, mai grijulii, mai gospodine sau mai interesate de felul in care ne ingrijim sau vorbim etc., incepem sa apreciem aceste schimbari in bine a propriei persoane iar aceste schimbari sa devina un stil de viata care pot contribui la mentinerea relatiei. Poate functiona sau nu, poate tine unit cuplul sau nu, dar macar vom stii ca am incercat… Iar daca nu merge nu trebuie sa ne agatam de persoana care nu e potrivita pentru noi… Noi, in acest timp, am devenit mai bune, mai cultivate, mai tolerante sau mai ingrijite si frumoase…. iar dragostea, iubirea este pretutindeni in jurul nostru… trebuie sa inchidem o usa pentru a putea sa o deschidem pe urmatoarea.
  PS Eu am schimbat la mine cate ceva de dragul persoanei iubite si nu-mi pare rau nici o clipa… indiferent care va fi deznodamantul in timp.

  • Loredana

   În mod normal o relație ar trebui să ne transforme în cea mai bună versiune a noastră, să ne dorim să fim mai bune pentru noi și pentru barbatul de lângă noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.