Afară e vopsit gardul

Ne place sa ne cumpărăm haine.  Mai ales nouă,  femeilor, desi cunosc si bărbați care nu ar renunța la o sesiune de shopping pentru nimic in lume. Ne place să ne îmbunătățim în permanență exteriorul,  să avem un trup frumos,  haine frumoase,  un parfum bun, accesorii potrivite,  totul ales cu gust. Sau, măcar,  incercam.  Ideea este ca ne preocupa.  Mult. Exteriorul e important.  Imaginea e totul.  Vindem ce se caută.  Nimic rău in asta. Însă ce facem cu interiorul?  Are si el nevoie de îmbunătățiri.

Din păcate ce nu se vede,  a ajuns să ne preocupe din ce in ce mai putin. Ce contează cum ne este sufletul dacă zâmbetul e la locul lui, nu? Pentru că ne pricepem să zâmbim si fals. Nu-i asa? Însă cât durează aceasta sarada? Nu mult.  Zic eu. Dacă sufletește nu suntem îmbrăcați de sărbătoare , nu putem sarbatori. Dacă nu suntem împăcați cu alegerile noastre,  nu avem liniște.  Dacă nu am găsit ce căutăm,  nu ne putem opri. Dacă nu suntem unde trebuie,  simțim că ne lipsește ceva.

Degeaba ne cumpărăm haine si ne înfrumusețam trupul dacă sufletul striga după ajutor.  Degeaba avem totul dacă nu avem ce ne trebuie.  Degeaba suntem înconjurați de oameni minunați dacă nu sunt minunați pentru noi.

Sufletul are nevoie de putin pentru a fi fericit.  Nu avem nevoie de buget extravagant.  Are nevoie de îmbrățișarea oamenilor care contează, de o vorbă bună spusă când avem mai mare nevoie, de aprecierea si susținerea celor importanți pentru noi.
Avem nevoie de iubire, de atenție, de respect. Avem nevoie să simțim că suntem importanți și că viața jumătății noastre nu ar mai fi completă fără noi.
Dar avem nevoie și să fim generoși, să ajutam, să mângâiem suflete, sa schimbam vieți, să fim indispensabili.

Se întâmplă des sa vrem să astupam un gol interior cu lucruri materiale, menite să ne bucure ochii și să ne ofere o clipa de fericire. De obicei funcționează însă pentru scurt timp. Sufletul e lihnit, își vrea hrana iar hrana sa nu-i materială.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.