Nu putem avea tot! Nu în același timp

Este o utopie să credem că putem avea tot.  Sau o minciună ce sună frumos.  Suntem oameni,  suntem construiți să ne dorim multe și repede, dacă se poate. Însă pentru fiecare lucru plătim un preț.  Fie că plătim in bani,  in timp sau in sacrificii și renunțări.

Ne dorim familie, iubire, copii dar și carieră, bani, prieteni.  Ce ne-am mai putea dori? De aici derivă multe alte bucurii.  Însă nu le putem avea pe toate și un job la un nivel de performanță. Știu că sunt o grămadă de domnițe care povestesc cum împacă ele perfect cariera cu viața de familie,  dar nu vorbesc despre ajutoarele care fac posibil acest lucru.  Pentru ca este imposibil să faci performanță, profesional vorbind, și să-ți mai rămână timp suficient și pentru familie și copii. Fără ajutoare acasă.  Ajutoare care îți cresc copiii și îți țin casa curată.

În viață există timp pentru toate, dar pe rând.  Pentru că dacă vrei să ai succes cu ceva trebuie să investești timp, dăruire, energie,  sacrificii.  Iar pentru aceasta trebuie să tai de undeva. Toți cei care au joburi bine plătite sau afaceri prospere petrec multe ore la birou, sunt implicați, dedicați. Atunci când ești părinte cu normă întreagă nu-ți mai rămâne timp pentru nimic altceva.  Asa că în permanență trebuie să facem alegeri. Ce este acum important pentru noi? Ce putem lasă pe mai târziu?  Ce contează acum? Ce putem sacrifica și ce nu?

Nu putem întreține prietenii câtă vreme avem copii mici. Pentru că nu avem timpul necesar. Poate doar dacă avem tot prieteni cu copii mici.
Nu ne putem satisface toate plăcerile și bucuriile, o vreme renunțăm la câteva lucruri pe care le făceam cu plăcere înainte de copii. Și pe care le vom putea relua când mai cresc copiii.

Cred că e important sa înțelegem că decât să ne propunem să avem totul deodată mai bine acceptam că avem timp pentru tot, treptat.
Dar ne trebuie răbdare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.