Până când așteptările ne vor despărți

Suntem fericiți și ne simțim împliniți la fiecare început de relație.  Pare sa fie exact ce ne-am dorit. Poate chiar mai mult de atât. Parcă e de ajuns să ne gândim la ce ne-ar plăcea să se întâmple, și el, alesul, să  ne împlinească voile. Sau cel puțin așa avem impresia. Și uite așa în mintea femeii începe a se țese o poveste demnă de un Oscar. O iubire ca in filme.  Ce se va derula fără modificări semnificative până la adânci bătrânețe.  Însă aceste așteptări specific feminine nu prea au legătură cu realitatea.  Viața de zi cu zi nu este un film. Este o confruntare continuă cu provocări  cărora trebuie să le facem față. Așa că nu poate curge mereu doar lapte și miere.

Femeile visează de mici să se mărite.  Cu un prinț, daca se poate. Iar ele, prințese,  să își consume iubirea într-un palat, alături de prințul mult așteptat.

Mai in glumă,  mai în serios, femeile au așteptări nerealiste de la relații,  de la căsătorie.  Însă după ce sita se invecheste,  cum zice o vorbă din bătrâni,  lucrurile intră intr-un normal relaxat. Mai ales pentru bărbați.  Așa se face că, după o vreme,  femeile trag concluzia că nu ar mai fi iubite. Că relația s-a schimbat. Apar nemulțumirile declarate sau nu. Reprosurile. Relația începe sa se răcească pentru că nu mai corespunde așteptărilor și filmului femeii. El, bărbatul, nu vede unde-i problema si trage concluzia că ei i s-a urât cu binele și caută nod in papură.  Că nu il mai iubește și i s-a făcut de ducă.  Și uite așa se acuză reciproc și aruncă vina de la unul la altul. In tot acest timp, relația se duce pe apa sâmbetei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.