17 Comments

 1. uau! sincer uau!
  nu stiu daca te-a inspirat povestea mea pentru a scrie asta sau miile de povesti similare si nici nu are importanta. in schimb simt ca este punctul pe i 🙂 si iti multumesc pentru asta!

  • Loredana Ionascu

   Oana draga,

   m-ai inspirat sa public articolul. Il aveam inceput dar neterminat si nepublicat 🙂
   Eu iti multumesc!

 2. Nico

  Buna sear. Tind sa las si eu un comentariu. Intr-adevar societatea de astazi e plina de asemenea toxicomani. Mai multi factori iau determinat sa ajunga aici. Primul al fi lipsa de credinta – acolo unde nu exista lumia e intuneric-ei nestiind sa mai aprecieze si sa faca diferenta. Un al doilea factor ar fi informatiile negative care se vehiculeaza in presa scrisa si vorbita, factor care depinde tot de primul. Nu tot ceea ce ne ofera societatea e bun pt noi. Nu trebuie sa ne lasam contaminati de asemenea persoane, trebuie sa avem o gandire pozitiva si sa privim inainte. Totul se rezuma ;a primul factor.

 3. Un mod foarte eficient de a indentifica acesti oameni fii in primul rand atent la ce cuvinte folosesc.Daca acestea sunt negative si rautaciaose ai -aface cu o astfel de persoana.Deasemenea sunt altii specializati in asa ceva si folosesc cuvinte pozitive,acu fii atent la atitudinea lui.Daca in cuvinte pozitive face o drama,tragedie din asta in final tot o persona toxica.Atentie deasemenea la oamenii care iau lucrurile prea in serios.A trata lucrurile cu seriozitate si a le lua prea in serios sunt 2 lucruri diferite.

  ps:ceea ce am scris reprezinta o parere proprie.e in scop informativ.

  • Loredana Ionascu

   Tu vrei sa il salvezi, dar el ce vrea? Noi nu-i putem schimba pe ceilalti, putem schimba doar felul in care ne raportam la ei. Schimba ceva la tine (felul in care ii abordezi “toxicitatea”) si vezi ce se intampla.

  • Passiflora21

   Draga mea,întâlnind un astfel de om…mi-am pus întrebarea….”oare nu vrea să ..scape de mine, prin atitudinea asta negativistă….de permanentă “smiorcăială”…să mă îndepărteze???”…şi din păcate, am avut dreptate! Deci sunt şi persoane, care de fapt nu au nimic de-a face cu “toxicitatea interioară”, pur şi simplu, recurg la fel de fel de tertipuri. Încearca să-l …urmăreşti şi în alte ipostaze…în alte companii…(Pentru “crisa24)

 4. eu cred ca oamenii acestia ar trebuii salvati si nu judecati, grijile si problemele l-au facut sa devina asa, nu a fost asa mereu!
  astept o solutie buna!
  il incurajez, reusesc o saptama, doua, dar sta prost cu increderea in sine si daca se intampla ceva la munca nasol, o iau de la capat cu totttt!

 5. astept cateva sfaturi legat de abordare!
  imi multumeste de incurajari pe moment, dar dupa o anumita perioada cedeaza, este plecat in afara la munca si ii este foarte greu!

 6. Multumesc! O alta pereche de oameni toxici sunt cei sobri! Taica-meu e unul si eu am fost pana acu 2-3 ani! Acesti oameni au luat doctrima religioana prea in serios! si sunt domintati de sentimente de inferioritate,nu stiu sa-si aprecieze propria lor valoare,stima de sine e foarte scazuta si se comporta de parca ceilalti fac atat la ea! Indoctrinarea a creat sentimente de VINOVATIE si RUSIE generala,subiectul are o stare de angosa si starea de vigilenta continua, avand instinctul de supravetuire permanent activ.”SE IA AIUREA LA FAZE BANALE,NU STIE DE GLUMA”.Dupa ce te face de nimic si iti zice cum de s-a ajuns de la o minica toata sa se ajunga la un asemenea atentat la persoana lui,dupa ce furtuna trece..ori o tine suparat cu orele..zilele..si asteapta se i se vorbeasca si dupa..parca totul a trecut;ori incearca se se bage in seama cu ceva evident:cat e ceasul,a mai venit postasul,ai platit factura,ai vorbit cu …;sau te lingusesc cu mici favoruri,parca ar fi deodata sclav tau ..tratandu-te regeste.Pe cand mai devreme rorurile erau invers.Puteti citit “Luni de fiere” foarte explicit acest fenomen in relatie;nu cred totusi ca era indoctrinati aia..erau mult mai finuti(personajul masculin).
  FOARTE MARE ATENTIE LA CEI CARE NU AU STIMA DE SINE ECHILIBRATA SI NU TRATEAZA OAMENII DE LA EGAL LA EGAL.IUBESTE-L CA PE TINE INSUTI,SI ATRAGE-I ATENTIA LA FEL.
  Jung exprima foarte clar acest fenomen:lucrurilro carora le rezisti,persista.Si de obicei in doctrine crestine se face rezistenta psihica la :pacate,femeia fiind in mare parte obiectul lor de lucru la defranare.si de aici ai facut mintea barbatului care ia lucrurile in serios despre “mantuire”PRAF.

  PS.:parere proprie.

 7. Passiflora21

  Mărturisesc că am întâlnit un astfel de tip de “om toxic”…dar pentru că ţin foarte mult la mine….am dat bir cu fugiţii!!!

 8. Andreea

  Sunt de acord cu faptul ca acesti oameni “toxici” nu-ti sunt benefici. Dar ce se intampla in cazul in care acest om toxic e chiar un foarte bun prieten? Fugi, in loc sa incerci sa il ajuti?

 9. acesti oameni au suferit diverse traume psihice, de nu au incredere in ei si in fortele lor, cred eu!!!
  gen cuvinte:-nu o sa faci nimic in viata!
  lauda altor persoane apropiate si injosirea lor!
  jigniri-urat, prost, sau defecte de fizic!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.