5 Comments

 1. “Tu ai un scop? Il urmaresti zilnic? Ce faci pentru a-l realiza?”

  un scop anume, care sa primeze n-as avea; insa ma regasesc in toate cele scrise de tine, am trecut de ceva timp de la teorie la practica…

 2. “Men acquire a particular quality by constantly acting a particular way… you become just by performing just actions, temperate by performing temperate actions, brave by performing brave actions.”

  “We are what we repeatedly do. Excellence then, is not an act, but a habit.”

  Aristotle (384 BC – 322 BC)

 3. Adrian

  Un alt articol cu radacini Behavioriste… oare de ce toti cei care isi repeta zilnic ca vor castiga la Loto nu o fac? Nu incerc sa demontez ideea … e ca si cum ai incerca sa ii demonstrezi stiintific unui indoctrinat ca dumnezeu nu are valabilitate stiintifica… intotdeauna va gasi o explicatie pt ce se intampla sau nu… Da! Repet DA! e important sa ai incredere in tine si sa lupti pt ce vrei dar nu cred ca doar gandindu-te la succes vei atrage succesul… Si daca cineva nu e de acord cu mine… il rog sa imi dea un singur link cu un experiment de genul asta validat intr-un laborator… si binenteles repetat… Pentru ca daca un lucru este valid stiintific inseamna ca el se poate repeta… si alti subiecti + aceleasi variabile = acelasi rezultat…. Daca nu… e doar o asociatie libera fara validitate stiintifica…

  Adrian

  • Loredana Ionascu

   Cei care-si repeta ca vor castiga dar nu cred cu adevarat in asta, nu vor reusi. Pentru ca nu este de ajuns sa iti doresti, mai trebuie sa si crezi cu adevarat. Nu-ti pot da un link catre un experiment dar iti pot spune ca sunt o persoana foarte sceptica si imi place sa testez eu o idee ca sa pot crede in ea. Asa ca am testat si am fost surprinsa sa vad ca functioneaza. Greseala multora este ca incep sa aplice “regulile” si dupa o vreme, in lipsa unui rezultat favorabil, cedeaza si afirma ca nu functioneaza. Mai mult de atat este necesar sa facem totul ca la carte, nu doar o parte din ceea ce am scris. Sunt experimente care demonstreaza ca suntem ceea ce gandim, le poti gasi in cartea lui Dumitru Constantin Dulcan, In cautarea sensului pierdut, vol 2.
   Este adevarat ca daca stai acasa si nu faci nimic, nu vei deveni o persoana de succes, bogata si fericita. Acest stil de viata, pentru ca pana la urma asta este, te ajuta sa “vezi” toate oportunitatile pe care le poti valorifica apoi, pentru a deveni sau a obtine ceea ce iti doresti.

 4. @ Adrian:

  Sunt nenumarate studii si multi psihologi care confirma lucrul asta:

  Ellen Langer ( 1979 si 1989 ), Nathaniel Branden, Albert Bandura si vreo doua carti de Martin Seligman: Learned Optimism (1990), si The Optimistic Child: Proven Program to Safeguard Children from Depression & Build Lifelong Resilience ( 1996 ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.