Cum e acasa?

Suntem in concediu acasa, la fel ca in fiecare an. Cum este? Cand trăiești aici zi de zi nu realizezi multe, mergi cu valul si fie nu vezi ce se întâmpla in jurul tău, fie te faci ca nu vezi.
Cand vii din alta parte si raportezi totul la civilizatie, altfel vezi lucrurile.
Totul începe din avion mai ales daca mergi cu o cursa românească. Iti auzi semenii cum se lauda plini de mândrie cu felul in care încalcă regulile, reguli făcute pentru nemți sau pentru romanii care nu sunt destul de șmecheri.
Apoi ajungi aici, acasa la tine, si ti se rupe sufletul cand vezi ca șmecheria e si mai mare si mai prezenta si evidenta in fiecare an.
Traficul e o junglă si doar am condus ani buni in București, asa ca stiu ce spun. Nu-i ceva nou, însă acum pare un haos. In permanenta trebuie sa fii atent la ce fac ceilalți, sa ii ferești tu, iar fiecare ieșire pe DN este o aventura. Centura este purtată doar de către fraieri, șmecherii, majoritatea, nu o poarta. Sau o trec prin spatele scaunului, fara sa stie ca doar pe ei se păcălesc asa.
Sa te ferească sfântul daca vrei sa schimbi banda, ai de așteptat la mila sau neatenția cuiva, altfel blochezi si banda de pe care vrei sa pleci, esti bălăcărit de ceilalți șoferi si pierzi si minunate bune.
Daca cumva esti civilizat si ii lași pe alții sa intre in fata ta, esti claxonat isteric pentru nesăbuință. Sigur sa nu ii uitam pe șmecherii care schimba banda fara semnal sau care întorc brusc in fata ta, in plin trafic.
Ia de te relaxează putin la volan, nu de alta dar eu am afirmat mereu ca pe mine ma relaxează condusul.
Copiii inca mai circula cu masina fara scaun special, ii tine un parinte in brațe bine. Cand sunt mai multi, mișuna liberi pe locurile din spate, cu fețele lipite de geam.
Ma enervez numai cand vad, nici măcar nu vreau sa privesc in ochi un astfel de parinte, nici sa-i ascult motivația.
Toate dar absolut toate zonele unde scrie clar ca parcarea e interzisă, sunt înțesate de mașini. Si nu am vazut nicio amenda si niciun stres pe oamenii care isi lasa mașinile acolo. Iată o sursa inepuizabila de bani către bugetul de stat, amenzile din parcări, dar cine sa se ocupe si de asta???
Vorbitul la telefon la volan e sport național. Toată lumea vorbește la telefon, toată lumea scrie mesaje. Ar fi si păcat sa nu o faca cand sunt niște oferte trăsnet la abonamente. Iată o metoda de evitat plictiseala din trafic si de condus cu mintea in alta parte.
Mallurile sunt pline ochi la orice ora, ceea ce ma face sa ma întreb cand mai muncesc romanii si mai ales de ce se plâng ca nu au bani cand pare a fi fix contrariul. Femeile au uitat de naturalețe, foarte multe se îmbracă ca la un eveniment atunci cand ies la cumparaturi, ba chiar isi pun si gene false.
In magazine nu primesti restul complet, cand este vorba de 10-20 de bani, si in același timp nu-i bai cand nici tu nu-i ai.
Si normal, inca mi se vorbește la Per tu in magazine, deci inca par o copila.

Dar sunt si cateva părți bune. Parcurile pentru copii sunt extraordinare, multe si dotate, un paradis pentru copii. Amandinele au același gust extraordinar. Micii sunt la fel de buni. Mancarea, in general, e mult mai ieftină si are gust.
E liniște si oamenii sunt oarecum distanțați de realitatea in care pericolul izbucnirii unui război este iminenta. Se simte o relaxare in aer, oamenii fiind preocupați de grijile cotidiene si nu de atentate.
Pare ca a mai crescut natalitatea, am vazut foarte multi copii mici. Asta poate si pentru ca suntem printre putinele tari care acorda concediu pentru creșterea copilului atat de lung.
Bicicleta începe sa câștige teren si la noi.

Sigur ca mi-e ciuda cand vad ca de la un an la altul lucrurile nu se îmbunătățesc. Sigur ca mi-e ciuda cand vad ca avem oameni de calitate sufocați de șmecheri. Sigur ca mi-e ciuda cand vad cum se diminuează speranța de mai bine in țara mea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>