Dă-i ocazia să fie infidel

heartsickness-428103_640
Absurd, nu? Cum să-ți dorești ca partenerul să-ți fie infidel? Și să-i mai dai și ocazia? Păi toată lumea se ferește de infidelitate ca leneșul de muncă și eu zic să îi dai ocazia să te însele? Nu,nu am luat-o razna, chiar cred asta. Păi cum ai putea să știi dacă e genul fidel sau infidel, când nu-i dai ocazia să se poarte natural?

Foarte multe femei petrec cât mai mult timp în compania iubitului pentru că le face plăcere dar și pentru că nu vor să-i dea acestuia ocazia să se uite după alte femei și să inițieze vreun soi de conversație care să ducă la o aventură. Pe principiul paza bună trece primejdia rea, își însoțesc partenerul oriunde, mai ales în locuri de unde ar putea să apară pericole.
Intră în panică și dacă aud de o bere cu băieții. La petreceri dansează numai cu el ca să-l țină ocupat (e drept că acest comportament este preponderent masculin, l-am văzut și auzit la mulți bărbați). Doresc să petreacă pauza de prânz cu partenerul pentru a fi sigure că acesta nu mănâncă în vreo companie plăcută, chiar și colegială. Il duc și/sau aduc de la serviciu/școală. Altfel spus, acesta e un comportament totalmente posesiv care îi oferă celuilalt un minim răgaz să respire singur. Altfel e ca și o umbră lângă el. Și totul doar din teama ca partenerul să nu devină infidel.

Însă partenerii nu devin infideli, ei sunt sau nu. Nu cred că bărbații sunt provocați de comportamentul partenerei să înșele. Infidelitatea este o alegere, poți să părăsești dacă nu a mai rămas nimic sau dacă nu mai este relatia de care ai nevoie. E mai cinstit așa decât să trădezi.

Revenind la ideea articolul, probabil în oala acoperită nu cad gunoaie, dar în iubire e mai bine să știi cât mai de devreme cum stai. La ce-ți folosește faptul că ai un partener fidel pentru că nu are ocazia să-ți fie infidel? Iar când spun ocazia nu îți sugerez să-i aduci dansatoare care ies din tortul aniversar, ci pur și simplu să îi lași libertatea să fie el însuși. Să îi dai ocazia să socializeze cu femei frumoase, cu femei despre care bănuiești că îl plac sau că fac parte din tiparul lui preferat (dacă are așa ceva). Altfel cum ai știi dacă îți este fidel pentru că te iubește sau pentru că este bine păzit?
Și apoi mai sunt și alte aspecte, când are timpul lui, unui bărbat i se face dor de tine, are libertatea de care are nevoie orice jumătate dintr-un cuplu și nu se simte sufocat, așa cum se întâmplă când tu vrei să trăiți în simbioză iar el are nevoie de o gură de aer proaspăt.
Cine știe, s-ar putea să descoperi că poți dormi liniștită noaptea, sau că a venit timpul pentru schimbare. Oricare dintre variante e mai bună decât cea de acum. Tu nu crezi?

One thought on “Dă-i ocazia să fie infidel

  1. Eu cred ca gelozia nu este util, cel putin cea fatisa. In clipa in care o persoana nu are incredere in partener, e posibil ca relatia sa nu fie asa de solida. Eu am o relatie de 14 ani si sunt foarte relaxat. Relatiile umane sunt complexe si nu mereu facile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>